Одржана изборна скупштина Општег удружења предузетника Чачак

У сали Скупштине града Чачка, 15.јануара 2016. године, одржана је изборна скупштина Општег удружења предузетника Чачак. На изборној седници Скупштине присуствовало је 49 привредника, као и представници: градске управе Чачка, Регионалне привредне коморе Краљево, Научно технолошког парка Чачак и Општег удружења предузетника Горњи Милановац.

preduzetnici1

У уводном делу седнице, којим је председавао Радисав Марјановић, заменик председника скупштине Општег удружења, испред градске управе Чачка, присутне је поздравио Вадимир Грујовић, наченик о

Привреднике је поздравио и Звонко Туфегџић, генерални секретар Регионалне привредне коморе Краљево, који је присутне упознао са одредбама новог Закона о привредним коморама, који је ступио на снагу 07.јануара 2016.године, са нагласком на одредбе које се односе на организовање предузетника у Општа удружења.

preduzetnici3
О броју привредних друштава и предузетничких радњи као и о броју запослених, на нивоу општина Моравичког округа, присутне је информисала Горана Танасковић, руководилац одељења РПК у Чачку, која је истакла значај предузетништва и њиховог удруживања.
Зорица Лешевић, секретар Заједнице предузетника Регионалне привредне коморе Краљево, је говорила о Општим удружењима као облику организовања предузетника у оквиру коморског система. Опште удружење предузетника Чачак је регистрованао у РПК Краљево 1980. године као „Опште удружење радних људи самосталних делатности и њихових задруга“. Установљењем новог регистра, 2002.године мења назив у Опште удружење предузетника општине Чачак. У регистар Општих удружења Регионалне привредне коморе Краљево, поред Општег удружења Чачак, уписано је још осам Општих удружења за територије општина: Горњи Милановац, Лучани, Краљево, Врњачка Бања, Рашка, Нови Пазар, Сјеница и Тутин. Свих девет Општих удружења су организована у Заједницу предузетника. Привредницима су презентоване кључне активности Заједнице у периоду 2007-2015.године. Предузетници су упознати са поглављем 16. новог Закона о привредним коморама, којим је дефинисано да Општа удружења предузетника имају својство правног лица, и да Општа удружења предузетника организована у складу са Законом о привредним коморама (“Службени гласник РС”, бр. 65/01, 36/09 и 99/11 – др. закон), настављају да раде у складу са новим Законом. У складу са чланом 49. Општа удружења су дужна да поднесу пријаву за упис у регистар који ће водити Привредна комора Србије, и то најкасније шест месеци од дана ступања на снагу новог Закона, у спротном се спроводи поступак ликвидације.

preduzetniciРадним делом седнице је председавао Владимир Клеут, досадашњи председник ОУ предузетника Чачак. Након именовања изборне комисије од три члана, избор нових двадесет једног члана Скупштине је вршен тајним гласњем са бирачког списка од четрдесет девет присутних привредника. Изборну седницу су пропратили представници средстава јавног информисања.

2 thoughts on “Одржана изборна скупштина Општег удружења предузетника Чачак

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *