Рад ОУП-а у претходном периоду

Опште удружење предузетника Чачка је до сада покретало неколико иницијатива, а све у циљу бољег друштвеног амбијента свих привредних субјеката. Наиме, покренута је иницијатива (Predlog za pokretanje inicijative) за стварање предузетничке заједнице за микро, мала и средња привредна друштва, предузетнике и пољопривредна комерцијална газдинства која је прослеђена ПКС и на коју смо добили одговор (Odgovor sekretara). Како нисмо задовољни одговором који смо добили поново смо упутил одговор ПКС (Odgovor Generalnom sekretaru PKS -korigovan), од којих очекујемо да нам доставе шта смо тражили.

Полазећи од постојећег стања у привреди да предузетнички сектор, микро, мала и средња привредна друштва и предузетници запошљавају 65,7% запослених у привреди (2/3) и да у новоствореној вредности (бруто додата вредност) 56,2%, а у БДП са 65,1%, а да немају своје институционално место у организацији друштва, Опште удружење предузетника Чачка покренуло је иницијативу за стварање Пословног удружења за ове категорије предузетника (Inicijativa za stvaranje poslovnog udruženja). Сматрамо да Удружење треба да буде организовано по гранским, касније и струковним секцијама. Основни циљ Удружења је јачање струковних секција јер су оне главни носиоци привредних активности. Предлог Статута пословног удружења предузетника града Чачка можете погледати овде Statut poslovnog udruženja preduzetnika Grada Čačka.

Уколико сте заинтересовани да се придружите нашем раду, и да заједно наставимо да делујемо, можете нас контактирати.Predlog za pokretanje inicijative

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *